Skip to content

Mat och fika vid flytten

En flytt är ett tidskrävande arbete och oavsett om du hyrt in en flyttfirma eller dina vänner så kan det vara en trevlig gest att bjuda på mat eller fika under dagens gång. Beroende på vilken typ av flytthjälp du tagit kan du utforma pauserna på olika sätt.

Bjud din flyttfirma på fika
Om du anlitat en flyttfirma kommer de med största sannolikhet smita iväg för att äta lunch, så att börja laga eller köpa hem färdig mat kan vara onödigt. Att däremot ställa fram vatten och kaffe är en fin gest mot de hårt arbetande flyttgubbarna, som kan behöva ta korta pauser mellan svängarna i trapporna. Det behöver inte vara så avancerat utan håll det enkelt, det kommer garanterat att uppskattas ändå. Du som kund har dock inga skyldigheter att bjuda på varken kaffe eller kakor men det är ett enkelt sätt att visa uppskattning, även om du faktiskt också betalar för att få arbetet utfört.

Mat till vännerna
För den som plockat ihop ett egen liten flyttsällskap av sina närmsta vänner kan det vara klokt att se till att alla i sällskapet får i sig en bit mat både till lunch och middag om flytten blir tidskrävande. Lägg där till några kaffepauser och glöm inte att dricka vatten. Arbetet är tungt och det är viktig att både dricka och äta för att orka flytta en hel dag.

Bra att tänka på är att du förmodligen har packat ner både porslin och besick i någon av alla flyttkartonger så det är en fördel om maten går att äta direkt ur en förpackning. Hämtmat är ett smidigt alternativ som dessutom sparar tid till att flytta istället för att krångla med matlagning. När maten är slut är det bara att slänga kartongerna och fortsätta med flytten. Glöm allt vad disk och städning heter, gör det så enkelt som det bara går.

Fira med en fin middag
När flytten väl är genomförd och dina vänner har fått agera flyttfirma en hel dag, eller kanske en hel helg kan det vara trevligt att bjuda på en fin och god middag som tack för all hjälp. Ta ut dina vänner på restaurang eller bjud hem dem till det nya boendet och laga en fin middag. Att flytta är ingen dans på rosor och de flesta i sällskapet av flyttfirmor kommer säkerligen både svära och få känna av hur riktigt träningsvärk känns.

Det är lätt hänt att glömma bort att planera för mat och andra nödvändiga saker när man är mitt uppe i en flytt. Bestick, glas och porslin åker ner i lådorna av bara farten och så står du där utan något att både laga och äta maten med. Tänk på att det inte behöver vara lyxigt alls medan jobbet utförs. Magar ska mättas men det behöver inte vara avancerat. För dig som anlitat en flyttfirma räcker det gott och väl att servera kaffe men för dig som tar hjälp av dina vänner kan du med fördel se till att det finns enklare mat och fika att tillgå.
Att dessutom avsluta hela flytten tillsammans där du visar uppskattning är en fin gest!