Skip to content

Gör flytten till en fest

Att flytta kräver många starka armar och en stor dos av tålamod. För den som inte planerar att hyra in en flyttfirma är det en fördel om så många vänner och bekanta som möjligt kan tänka sig att ställa upp med en hjälpande hand. Ett bra tips för att locka sina nära och kära att hjälpa till är att ställa till med fest i samband med flytten – det gör det hela mycket roligare för alla.

Bjud in till fest
Formulera dig smart när du bjuder in och var noga med att det är enkelt att uppfatta att det kommer att bjudas på fest. För vem vill inte gå på fest? Att flytta är jobbigt, tungt och påfrestande både för kroppen och knoppen men vet man att något roligt väntar blir det både roligare och enklare att genomföra det tunga jobbet. Tillsammans bildas ett team, en egen flyttfirma, där laganda och kämpaglöd kommer skapa en förhoppningsvis rolig dag för samtliga inblandade även om det också kommer att vara stundvis jobbigt.

Bjud på lättare lunch eller fika
Flytten kommer troligtvis ta ett par timmar så se till att det finns lunch eller fika att tillgå under dagen. Det kan vara skönt att ta en paus för att fylla på energi och vila armarna en stund och man kan då göra det väldigt enkelt för sig genom att beställa hem ett gäng pizzor eller något annat man kan äta direkt ur förpackningen. En fördel är också om maten går att äta utan bestick – om ligger förmodligen nedpackade i någon av flyttkartongerna.

Se även till att ha en termos med kaffe nära till hands, en skål med godis och några flaskor vatten så att alla kan fylla på med kraft under tidens gång.

När flytten är färdig
Var tydlig med att efter slit kommer belöning! Avsluta dagen med en grillfest, bjud på mat och dryck och skåla för att jobbet genomförts snabbt och smidigt. Dyrt med mat till alla? Jämför mot vad det kostar att köpa in hjälpen från en flyttfirma. Om dina medhjälpare får uppskattning kommer de förmodligen även tycka att det är mycket roligare att hjälpa till och flytten kommer genomföras snabbt och smidigt.

För dig som har många starka och festglada vänner behövs alltså ingen flyttfirma. Du behöver bara tänka lite smart för att locka dem till att hjälpa till ett par timmar för att sedan få en rolig belöning. Du står för mat och dryck och till priset av detta får du hjälp med din flytt.