Skip to content

Flyttjänster som täcks av rutavdraget

I samband med flytt finns möjlighet att utnyttja rutavdraget som är en skattereduktion på olika tjänster som utförs i hemmet. Om du anlitar en flyttfirma kommer de ansöka om bidraget så det är inget man själv behöver tänka på. Däremot gäller avdraget bara för de arbetskostnader som uppstår och inte för kostnader för till exempel material.

Flytta bohag mellan bostäder

När du ska flytta från en bostad till en annan kan det vara skönt att ta hjälp från en flyttfirma i stockholm. Flytten går snabbt och smidigt och du behöver inte tänka på att varken bära eller frakta ditt bohag mellan platserna. Tunga möbler och flyttkartonger bärs ut från din bostad och fraktas sedan med flyttfirmans fordon till den nya adressen, där alla dina tillhörigheter återigen bärs in. Att flytta är ingen enkel uppgift eftersom det innefattar många tunga bärmoment och det kan därför vara värt att anlita hjälp. Alla arbetskostnader under flytten omfattas av rutavdraget men du måste dock vara 18 år eller äldre och vara skriven på antingen in- eller utflyttningsadressen i Stockholm för att avdraget ska gälla.

Flytta bohag till och från magasinering

Behöver du magasinera delar av ditt bohag under flytten omfattas även den tjänsten av rutavdraget. Magasinering i Stockholm kan behövas om du flyttar från en stor bostad till en mindre och inte får plats med alla dina saker, eller om du av någon anledning ska bo i ett tillfälligt boende och inte behöver ha med dig mer än det allra nödvändigaste. En flyttfirma kan då hjälpa dig både med flytten men ofta även med att magasinera dina saker under den tid det behövs.

magasinering

Packning och uppackning

Många väljer att packa själv inför en flytt av den anledningen att det kan kännas jobbigt att ha någon annan som river och drar bland ens personliga tillhörigheter. Det man kan tänka på när man anlitar en flyttfirma är att de utövar sitt yrke på ett professionellt sätt och inte lägger någon vikt vid vad du har för saker i ditt hem i Stockholm. Det kan vara väldigt bekvämt att låta en flyttfirma både sköta packningen i den gamla bostaden men också uppackning i den nya, och dessutom sparar du in massor av tid som du kan lägga på annat.

Vid hjälp med packning och uppackning i samband med en flytt bör man dock tänka på att materialkostnaderna inte omfattas av avdraget, så om flyttfirman förser dig med flyttkartonger och annat material så görs inget avdrag för dessa.