Skip to content

Anlita flyttfirma – Hur Avgörs Priset?

Ska du flytta funderar du säkert på vilken flyttfirma du ska välja och hur mycket det kommer att kosta. Det finns en hel del aktörer på marknaden som jobbar med packning och flytt åt både privatpersoner och företag så det är svårt att ange exakt vad det kostar. Det kan vara smart att ta in offerter och jämföra de olika företagen för att få det mest förmånliga priset vid din flytt.

Hur mycket ska flyttas?
En sak som påverkar hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma är såklart hur stort flyttlasset är. Mindre antal saker kräver mindre jobb och bärkraft, och många prylar kräver mycket jobb. Stora, tunga och otympliga möbler kräver flera starka armar att förflytta och kommer kosta firman mer arbetskraft. Hur mycket som ska flyttas avgör också hur mycket tid som kommer att gå åt.

Hur långt ska flyttlasset gå?
Ska du flytta inom samma stad blir det såklart billigare att anlita en flyttfirma än om du ska flytta från en stad till en annan. Ska flyttlasset gå långt kan det vara värt att ha i åtanke att både dyra bränslekostnader kommer uppstå samt flyttarbetarnas arbetskostnader.

Flyttar du en kortare sträcka kommer dessa kostnader av naturliga skäl att hållas nere.
Flyttfirman nu anlitar har ofta större lastbilar så att stora delar av det som ska flyttas går att köras i ett enda svep. Undantag förekommer såklart beroende hur som stora möbler man har och hur många kartonger som ska få plats i bilen.

Tjänster och material
Beroende på om du lejer bort hela eller delar av jobbet är det självklart också något som påverkar priset. Du kanske planerar att packa och göra i ordning allt inför flytten själv, för att sedan låta flyttfirman sköta transporten.

Det finns dock flyttfirmor som erbjuder hjälp med att packa också, och om du önskar flyttkartonger, emballage och annat material brukar firman kunna hjälpa dig med det.

Vad det kostar att hyra in en flyttfirma varierar kraftigt beroende på olika saker. Vilken stad du bor i kan också påverka prisbilden. Det bästa sättet att få redan på ett exakt pris är att kontakta olika firmor och be om kostnadsförslag. Vissa kan erbjuda pris per timme och andra tar en viss summa för hela flytten. Beroende på hur mycket saker du har som ska flyttas och hur lång tid du uppskattar att det kommer ta kan det vara mer lönsamt att välja en firma som tar betalt per timme.