Skip to content

4 tips för dig som ska anlita flyttfirma i Stockholm

Hitta rätt flyttbolag

Flyttbranschen har vuxit sig stor och det finns en mängd olika företag och firmor att välja mellan för den som letar hjälp. Stora och små företag erbjuder tjänster av olika slag och det är alltid bra att be om både offerter och referenser innan man anlitar någon. Fråga runt bland vänner och bekanta, och undvik billiga firmor som inte håller vad dom lovar är några saker som är bra att tänka på.

Fråga runt bland vänner och bekanta

Ett bra första steg när man funderar på att anlita en flyttfirma i Stockholm är att fråga runt bland folk man känner om dom har några erfarenheter. Kanske har en arbetskollega eller en släkting nyligen flyttat och kan berätta om firman dom använde sig av. Här är både positiva och negativa erfarenheter bra att ta del av eftersom det ger en bra fingervisning om vad just den firman kan erbjuda.

Ta in offerter och be om referenser

Det finns många saker som påverkar priset vid en flytt men det är alltid bra att ta in offerter från flera olika firmor för att få en hint om vad det kommer att kosta. Ett annat bra tips som ger en bra bild av företaget är att be om referenser. Andras upplevelser kan vara till stor hjälp när man själv ska välja bland dom många olika firmorna som erbjuder flyttjänster.

Fråga gärna runt bland både stora och små företag för att se vad som blir mest lönsamt för just dig.

Tillgänglighet och flexibilitet

Fundera på vilka tjänster du efterfrågar. Vill du ha hjälp med både packning och transport, eller bar transport? Försök även att bestämma en dag för flytten så blir det lättare att hitta en flyttfirma i Stockholm som kan vara tillgänglig just då. Ska man flytta till en annan stad behöver man också se till att den firma man önskar hyra in flyttar mellan olika städer, annars behöver man såklart se sig om efter någon annan.

Finns försäkring?

En viktig del för den som planerar att anlita Stockholms Flyttfirma är att se till att de har en försäkring som täcker om eventuella skador skulle uppstå. Ett seriöst företag har alltid försäkringar för detta, och har man inte kollat upp det i förväg finns en risk att man inte får någon ersättning om en eller flera saker skulle gå sönder.

Se upp med företagen som erbjuder ovanligt låga priser. Ofta saknar dom försäkringar och lever inte upp till sina löften.